DK: a kormány gyakorlatilag bedöntötte az egészségügyet

Ország

A Demokratikus Koalíció azzal vádolja a kormányt, hogy tíz évnyi megszorítással és az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénnyel “mára gyakorlatilag bedöntötte” az egészségügyet.

A DK szakpolitikusa keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hétfő este óta “egymást érik az egészségügyünk összeomlását jelző hírek”.

László Imre kijelentette, működésképtelenné vált a Jahn Ferenc kórház egyik belgyógyászata, a Szent Imre kórházban 17 szakasszisztens és három orvos mondott fel az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, Tatabányán pedig már hétfőn sem volt éjszakai ügyelet.

A XI. kerületi polgármester szerint ezek a hírek mind az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény következményei. “Itt állunk térdig a harmadik hullámban”, de az egészségügyet nem a vírus, nem a terhelés, hanem a kormány döntötte romba – fogalmazott.

A volt kórházigazgató úgy folytatta, azért fognak magyar emberek ellátás nélkül maradni, mert a Fidesz úgy hozott törvényt, hogy nem hallgatta meg az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat. A magyarok fogják megfizetni, hogy a kabinetet nem érdekli, mi történik az egészségügyben – tette hozzá László Imre, aki szerint ez az Orbán-rendszer fennállásának legfelelőtlenebb és legveszélyesebb kudarca.

(MTI)