Orbán Trumpnak szurkol az amerikai elnökválasztáson

Ország

Jó évet zár a V4, európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, így az első csatát megnyerték – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő kiemelte: a második csata a munkahelyek megőrzése, a gazdasági növekedés megindítása.

Mind a négy ország ellenőrzés alatt tartja az államadósságát, nem miattuk van most szükség rendkívüli európai pénzügyi tervre

– tette hozzá.

Közölte: Magyarország ösztönösen ellenzi a közös hitelfelvételt, de vannak országok, amelyeknek most segíteni kell, ezért elfogadják az uniós megközelítést, hogy hitelt vegyenek fel.

Orbán Viktor kifejtette: ugyanakkor tény, hogy jelenleg messze vannak a megállapodástól. Most a tagállamok között egy okos pénzügyi szövetségre van szükség, és a jelenlegi javaslat ettől messze áll – mondta.

Úgy vélte, Lengyelországnak kulcsszerepe lesz a tárgyalásokon, hiszen most vette át a V4 vezetését, így nagyobb felelősség nyomja a lengyel kormányfő vállát, mintha csak a saját országáért tárgyalna.

A miniszterelnök azt mondta: bíznak a tárgyalások sikerében és abban, hogy mindenhol olyan vezetők kerülnek meghatározó pozíciókba, akik gazdaságorientált gondolkodásúak és képesek rendbe hozni országuk gazdaságát a járvány után.

Közölte:

azért szurkol Donald Trump amerikai elnöknek is, mert meglátása szerint csak ő képes rendbe hozni az amerikai gazdaságot a járvány után.

(MTI)