Szabadult a börtönből a móri mészárlásért tévesen elítélt Kaiser Ede – frappáns nyilatkozatot adott

Ország

18 év után hétfőn reggelt szabadulhatott a börtönből a móri mészárlás miatt tévesen elítélt Kaiser Ede.

A férfit tévesen ítélték el a nyolc emberéletet követelő móri mészárlás miatt, később azonban felmentették. Más bűncselekmények miatt azonban 18 évet kapott. A börtön előtt barátai és ügyvédje várta.

“Kicsivel több volt, mint, ami jól esett”

– mondta a Blikk szerint szabadulása után Kaiser.

2002. május 9-én két fegyveres rontott be a móri Erste Bankba. Gondolkodás nélkül tüzeltek, a bent tartózkodó nyolc ember mindegyike több lövést kapott. Egyikük sem élte túl a mészárlást.

A rendőrség sokáig Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsította, Kaisert 2004-ben jogerősen életfogytiglanra ítélték, Hajdú 15 évet kapott. Mint később kiderült, ebben az ügyben ártatlanok voltak. Egy amatőr régész ugyanis 2007-ben, amikor Kaiser már börtönben ült, egy erdőben elásva megtalálta a valódi elkövetők egyikének tárgyait. Szebenyi István azonnal értesítette a hatóságokat, és így találták meg a rendőrök az igazi tetteseket, Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet. Szebenyi azóta is pereskedik, mert nem kapta meg a nyomravezetői díjat, ügye jelenleg az Alkotmánybíróság előtt van. Ha a férfi a fémdetektorával nem éppen ott kutat, ahol Nagy elrejtette a hátizsákját, Kaiser a haláláig ült volna.

Nagy László a börtönben öngyilkos lett, társa, Weiszdorn Róbert jelenleg is legalább 40 éves börtönbüntetését tölti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük