Egymilliós lopás

Ország

A kecskeméti nyomozók másfél nap alatt elfogták azt a két jakabszállási férfit, akik egy tanyából válogatás nélkül vittek el mindent, amit csak találtak. Egy 45 éves orgoványi nő tett bejelentést 2020. február 13-án a rendőrségre a sérelmére elkövetett lopás miatt. Az asszony elmondta, hogy Jakabszálláson van egy tanyája, ahová naponta jár ki állatokat gondozni. Csütörtök reggel azt vette észre, hogy az ingatlan területére valaki bement, és a szerszámos tároló deszka falát kifeszítve onnan hozzávetőlegesen egymillió forint értékben különböző eszközöket tulajdonított el.

A nyomozók a tanyás területen széleskörű adatgyűjtést hajtottak végre, melynek során találtak egy olyan férfit, aki óvatlan volt, és vett a lopott holmikból. Egy nappal később – újabb információk alapján – a rendőrök eljutottak egy 29 és egy 25 éves férfihoz, akik korábban az asszonynál alkalmi munkát végeztek. Kiderült, hogy a két helybéli akkor nézte ki magának az ingatlant, ahová aztán nagy zsákmány reményében törtek be. A bűncselekmény feltételezett tetteseit elfogták, és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A rendőrök az eltulajdonított tárgyak – aggregátor, utánfutó, motoros fűrészek és fűkasza – nagy többségét megtalálták és lefoglalták, így a sértett kárának jelentős része megtérült.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottak az ügyben beismerő vallomást tettek. A nyomozás a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folyamatban van.

A sértett az egyik közösségi portálon megköszönte a rendőröknek a gyors és eredményes munkát.

police.hu