Csak a Magyarországra belépők használhatják a röszkei közúti határátkelőt vasárnap

Ország

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gyorsítása érdekében ideiglenesen csak a Magyarországra belépők használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet vasárnap napközben – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján. Hozzátették: az autópálya-átkelőn folyamatos a kiléptetés is.

A tájékoztatás szerint vasárnap reggel 7 órától 19 óráig – ahogy szombat délután is néhány órán át történt – csak a belépő forgalom számára nyitják meg a röszkei közúti határátkelőhelyet.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és szerb társszerveinek célja, hogy a belépők forgalmi sávjainak számát tovább növelve csökkentsék a várakozási időt – írták.

Hozzátették: a polgárőrség segítségével a határon várakozóknak hűtött vizet biztosítanak.
A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőt használhatják Szerbia felé. Ott a kilépősávokból további négyben biztosítanak lehetőséget a belépésre, így a két röszkei átkelőn – a közútin és az autópályán levőn – összesen 17 forgalmi sávon léphetnek be az utasok Magyarországra.

A rendőrség a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé a tompai, a tiszaszigeti vagy az ásotthalmi átkelőt javasolta. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között üzemel, ezeket csak szerb és uniós állampolgárok használhatják, autóbuszok kivételével kizárólag személyforgalmi átkelésre.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várakozási időkről a police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.