Fellázadtak az utasok, tüntetés kezdődhet a MÁV ellen

Ország

Több civil Facebook-csoport képviselői adtak át petíciót a MÁV-nak szerdán – írja az Index.

Az utasok elsősorban a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon, illetve más agglomerációs járatokon tapasztalt minőségromlást kifogásolják.

A felsorolt problémák között van a késések, a légkondi hiánya és a személyzet viselkedése is.

A mávosok a helyzetek 90 százalékában totálisan tájékozatlanok, sőt, még kikérik maguknak, ha az utas kérdezni mer tőlük, merthogy ők sem tudhatnak mindent (a gyakorlatban: soha semmit). Nem tudjuk, ez miért van így, minden normális munkahelyen elvárás ugyanis, hogy aki a cég ruháját viseli, az felelős is a magatartásával a cég valamilyen szintű működéséért. A kiinduló állomásokon is gyakoriak az egymásnak ellentmondó információk, a hangosbemondó nem hallható, ha valaki már felszállt a vonatra, és elenyésző alkalommal fordul elő, hogy a kalauz végigmenjen és tájékoztassa a vonaton ülőket a várható indulásról és egyéb körülményekről.

– idézett az utasok panaszáradatából az Index.

A petíció végén leszögezik: ha nem javulnak az utazási feltételek, demonstrációt sem tartanak kizártnak.

A MÁV azt közölte,

mintegy 6 milliárd forintot csoportosítanak át MÁV belső forrásból, hogy mások mellett a Köki és a Nyugati közötti kritikus szakasz állapotán javítsanak.

Emellett hamarosan jönnek az emeletes KISS motorvonatok, amelyek sokkal megbízhatóbbak lesznek, mint az elhasználódott mozdonyok, tisztábbak és nagyobb kapacitásuk lesz mint most.

1 thought on “Fellázadtak az utasok, tüntetés kezdődhet a MÁV ellen

  1. A Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonal is megér egy misét. Férjem napi szinten ingázik, nincs olyan nap, hogy ne késne, és nincs olyan hét, hogy ne legyen valami meghibásodás. A vonatok melegek, koszosak, büdösek, elavultak. Hiába lesznek (bárhol is) emeletes motorvonat, ugyanezen a sz.r pályán fog menni az is. Vannak országok, ahol pár mp vagy perc késés után lemond az igazgató vagy miniszter, itt még majdnem hogy körbe is ugrálják. Mondjuk ha kevesebb stadion és lopás lenne, és több anyagi forrást fordítanának a vasútba (meg eü-be, oktatásba és még sorolhatnám), lehet élhetőbb ország lenne……

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.