A bíróság letartóztatta a biatorbágyi testvérgyilkost, elmegyógyintézetbe viszik

Ország

A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte annak a 21 éves férfinak a letartóztatását, aki hétfőn Biatorbágyon megölte a húgát és édesanyját is bántalmazta – tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya csütörtökön az MTI-t.

A bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki a letartóztatás helyéül, mivel a drogfogyasztó fiatalembernek elvonási tünetei vannak – tartalmazza a közlemény.

Emlékeztetnek arra, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja a férfit.

Felidézik, hogy a gyanúsított édesanyjával és testvérével élt együtt biatorbágyi otthonukban. Évek óta kábító hatású anyagokat fogyasztott és a családjával is agresszívan viselkedett.

Június 17-én reggel a férfi és a húga együtt voltak otthon. A férfi elvonási tünetektől szenvedett és összeveszett a testvérével. A 18 éves lányt először addig fojtogatta, amíg az elvesztette az eszméletét, majd a fürdőszobába vonszolta és egy késsel nyakon szúrta. A sértett a szúrás következtében kialakult vérzéses sokk miatt az életét vesztette.
A férfi a kora délután hazatérő édesanyját nem akarta beengedni a házba, ezért az asszony egy ismerőse segítségével feszítette be a bejárati ajtót, majd a szobában felfedezte a lány holttestét.

Ekkor a férfi az anyját kezdte el fojtogatni, továbbá egy kézi súlyzót felkapva fejbe akarta vágni a nőt.
Ezt az asszony ismerőse akadályozta meg; a kezében pajszerrel rákiáltott a gyanúsítottra, aki megijedt és elszaladt – ismertették az eset körülményeit.

A törvényszék a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a bűncselekmény jellegére és az elkövetés körülményeire, továbbá az elkövető kábítószer fogyasztó életvitelére tekintettel rendelte el a letartóztatást – olvasható a közleményben.