Varga Gábor Origo Filmstúdió

Meghalt Varga Gábor, az Origo Film Group Zrt. tulajdonosa

Kultúra

Az Origo Filmstúdió aulájában búcsúztatták el szűk körben Varga Gábort, az Origo Film Group Zrt. alapító tulajdonosát, korábbi elnök-vezérigazgatóját.
Varga Gábor 2023. július 9-én, 55 éves korában tért örök nyugovóra. A búcsúztatón dr. Kovács István alapítótárs és Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács alapító elnöke mondott búcsúbeszédet. Varga Gábor 1991-2001 között a Filmplus ügyvezetője volt. A Filmplus 350 fölötti produkciót készített, nemzetközi és hazai reklámfilmeket, játékfilmeket, dokumentumfilmeket, televíziós műsorokat. Haláláig az Origo Film Group Zrt. igazgatótanácsának tagja, tulajdonos volt, illetve a Technopolis Innovation Center ügyvezetője, tulajdonosa.

Dr. Kovács István a búcsúbeszédében az Origo Filmstúdió létrehozásának történetén keresztül emlékezett meg Varga Gáborról. Bokor Balázs pedig felelevenítette a 2007-es évet, amikor Los Angeles-i főkonzulként közreműködött a „nagy terv” megvalósulásában, a főkonzuli rezidencián került aláírásra a stúdió létrehozásáról szóló megállapodás a hollywoodi Raleigh Filmstúdió tulajdonosaival.

Majd megemlékezett a stúdió alapításának Los Angeles-i és budapesti ünnepségeiről. Varga Gábor a Magyar Hollywood Tanács „road-show” programjaiban, a Magyar Hollywood Túrán is részt vett, ahol személyes beszámolókat tartott az Origo Filmstúdió megalapításáról.