A járvány ellenére is dolgoznak a Déri Múzeumban

Kultúra

Noha a kormányrendeletnek megfelelően látogatókat nem fogadhatnak a következő egy hónapban a Déri Múzeum és tagintézményei (Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás és a Debreceni Irodalom Háza, Honvédtemető és Mauzóleum), azonban munkatársaink továbbra is dolgoznak.

Tart a múzeum hatalmas gyűjteményének felülvizsgálata, a közelmúltban bekerült anyagok, így például az irodalmi hagyatékok feldolgozása. A muzeológusok készülnek a jövő évi kiállításokra, tanulmányokat írnak. A régészek különböző feltárásokon, több munkatárs pedig a leletek feldolgozásán munkálkodik. A teremőrök, műszaki szakemberek a kiállítóterek tisztogatásán, portalanításán is dolgoznak, de többségük a gyűjtemények munkáját is segíti. Digitalizálnak: tárgyleírásokat rögzítenek, a gyűjteményben található kéziratokat archiválják stb. Mások a gyűjteménykezelők és muzeológusok munkáját segítik, többek között a raktárak átrendezésével.

A múzeumpedagógusok és szervezők azon fáradoznak, hogy a következő napokban – hetekben rendszeresen frissüljenek a közönség számára is izgalmas oldalak, a programok nagy része így átkerül az online térbe.

A Déri Múzeum készül arra, hogy amint lehetséges, újranyissa kapuit.