Tóth Kriszta, Gémkapocs, Bevésődés és Chico Manada – a héten a MODEM-ben

Kultúra

A kortárs irodalom egyik legnépszerűbb alakja, Tóth Krisztina költő, író, műfordító tárlatvezetésére november 17-én 16.30-tól, az idén 10 éves Debreceni Nemzetközi Művésztelep kiállításának megnyitójára pedig november 19-én 17 órától várják az érdeklődőket a MODEM-ben. Ugyanezen a napon (19-én 18 órától) a Chico Manada zenél a MODEM földszinti fogadóterében. A koncertre a belépés ingyenes.

 

Tóth Krisztina tárlatvezetése

A kortárs irodalom egyik legnépszerűbb alakja, az összetéveszthetetlen stílusú, számtalan műfajban megszólaló Tóth Krisztina várja november 17-én 16.30-kor az érdeklődőket az ugyancsak több műfajt megjelenítő, sajátos műpárokat létrehozó és bemutató GÉM/GAMEkapocs kiállításon a MODEM-ben.

Tóth Krisztina otthonosan mozog a kortárs képzőművészetben, fiatalként szobrásznak tanult, dolgozott múzeumban, a kilencvenes években pedig kortárs képzőművészeti tárlatokat is szervezett. A MODEM-ben sem először jár, ezúttal viszont olyan kiállításon tart rendhagyó – szubjektív – tárlatvezetést, amelyen egyébként is hangsúlyos a társművészetek, a zene és az irodalom szerepe.

 

Imprinting – megnyitó(k)

FÁTYOL Viola, FAA Balázs, GYENIS Tibor, IMREH Sándor, MAYER Éva, MIKLÓS Szilárd, PETTENDI SZABÓ Péter, ROTERS Katharina, SZOLNOKI József, VÉKONY Dorottya, Janek ZAMOYSKI munkáiból nyílik izgalmas kiállítás november 19-én – két helyszínen, 15 órakor a b24 Galériában – 17 órakor a MODEM-ben.

A 10 éves Debreceni Nemzetközi Művésztelep munkáit bemutató tárlat az Imprinting / Bevésődés fogalmát járja körül. A nyári művésztelepi munka során a résztvevők olyan stratégiák, gyakorlatok kidolgozására és megvitatására törekedtek, amelyek ellene mennek a képalkotói automatizmusoknak (lásd a szociális média képáradatát), illetve magának az automatizmus működésének rendszerére kérdeznek/mutatnak rá. Művészeti vezetők: Csontó Lajos, Süli-Zakar Szabolcs, Uhl Gabriella.

A megnyitón köszöntőt mond: Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere; a kiállítást megnyitja: Horányi Attila esztéta, a MODEM adjunktusa

 

Zenél: a Chico Manada

Az Imprinting kiállítás megnyitója után – november 19-én 18 órától – a debreceni Chico Manada zenél a MODEM földszinti fogadóterében. A belépés ingyenes.