Puskás István óvodában

Játszani hívta az ovisokat Debrecen alpolgármestere

Helyi hírek

Nagycsoportosoknak rendeztek játékos vetélkedőt az Újkerti Manófalvi Óvodában. A feladatok egy-egy magyar népmeséhez kapcsolódtak. Amíg a résztvevő nagycsoportosok versengtek, az óvodapedagógusok szakmai kérdésekről beszélgettek – számolt be Debrecen önkormányzata.

Nyolc óvodából összesen negyven gyerek vett részt a vetélkedőn. Minden intézményből egy-egy csapat érkezett. A változatos feladatok négy magyar népmese köré épültek, amiket előzetesen már feldolgoztak a gyerekek az oviban. Az ügyességi játékok mellett például egy-egy jelenetet is el kellett játszaniuk a történetekből. A Manófalvi Óvodában most először szerveztek olyan vetélkedőt, ahol a népmesék vannak a középpontban.

Puskás István Facebook-oldalán osztotta meg élményeit:

Hálás köszönet az óvodapedagósoknak, akik segítették ma is, mint minden nap, kis hőseinket a próbatételek során át.  A kis hősöknek elárultam egy titkot: hol találtunk fiammal pár éve két jószívű sárkányra Debrecen határában, vagyis volt egy harmadik is, de az csak ritkàn jár erre, örökkön örökké csavarog a világban. Bocsánat, de itt a felnőtteknek nem fogom kifecsegni a titkot. Azt viszont elárulom, amit a gyereknek nem, hogy lakott arrafelé egy nem túl kedves sárkány is, aki tüzet izzad, de fiamnak akkor sikerült bátran megharcolni, hogy ne veszélyeztesse a város nyugalmát, békéjét, jó tíz év eltelt azóta, de hátha azóta is csöndben pihen, nem kell fölzavarni… de a két jószívű sárkánnyal bárki találkozhat, aki eltúrázik… na az ovisok mostmár tudják, merre..

– írta Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere.

Fotó: Miskolczi János

Miért nem volt még Guns N’ Roses-koncert a Nagyerdei Stadionban? Interjú Puskás Istvánnal, Debrecen kulturális alpolgármesterével