Változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje szeptember második felében

Helyi hírek

Karbantartás miatt szeptember 16. és október 1. között több ütemben változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Szeptember 16-tól, szombattól szeptember 22-ig, péntekig Budakalásznál mindkét irányban a Szentendre irányú peronnál áll meg a HÉV, amely módosított menetrend szerint, hétköznapokon reggel és délután Békásmegyer és Szentendre között a megszokottnál ritkábban jár – írták a közleményben.

Alternatív eljutási lehetőségként ebben az időszakban a Volánbusz Szentendre, illetve Pomáz térségében közlekedő járatainak igénybevételét javasolják.

Szeptember 23-án, 24-én, 30-án és október 1-jén (hétvégi napokon) a H5-ös HÉV rövidített útvonalon, csak Békásmegyer és Szentendre között közlekedik; a Batthyány tér és Békásmegyer között a H5-ös pótlóbusszal lehet utazni.

A 39-es autóbusz Batthyány téri végállomását áthelyezik a Vásárcsarnok elé, a 990-es autóbusz megállóhelyére; a 160-as autóbuszra Békásmegyeren a járat végállomási leszállóhelyén lehet felszállni; a 243-as autóbuszra Békásmegyeren a 160-as autóbusz felszállóhelyén lehet felszállni. Szeptember 23-án és 24-én a szerelvények Budakalásznál a Batthyány tér irányú peronnál állnak meg mindkét irányban – tudatták.

További részletek a MÁV-HÉV honlapján olvashatók.