Egyelőre csak a gaz nő a debreceni “Nemzeti Oltóanyaggyár” telephelyén

Helyi hírek

Az úgynevezett “Nemzeti Oltóanyaggyárnál” járt szerdán Varga Zoltán debreceni DK-s országgyűlési képviselő, aki közleményében emlékeztet, a kormány által eredetileg 46 milliárdra tervezett költségét 2022 évben már 55 milliárdra módosították.

“Mára pedig a csillagos ég a határ, csak az üzemcsarnok költsége meghaladja a 7 milliárdot, ami érthető is, hiszen Mészáros Lölő 62 méteres jachtját, és az Orbán-család több tagjának is a százmilliárdosok klubjába való bekerülését valamiből finanszírozni kell, amihez ez úton is gratulálok. Tízmillió magyar melós verejtéke, egy szétlopott ország minden kínja van ebben a kétes dicsőségben benne” – fogalmaz Varga.

Az ellenzéki képviselő szerint a gyárnak a dübörgő orbáni propaganda szerint már lassan egy éve termelnie kellene. De, nem termel. A fejmagasságig érő vadkender-telepek susogásán kívül, legfeljebb a Fidesz közpénzszivattyújának dohogása hallik, hiszen papíron már dolgozók, és a menedzsment is sürög-forog jó pénzért, hiszen a kifizetett átlagbér meghaladja az 1,2 millió forintot havonta, a vezető tisztségviselőknek fizetett juttatások 63,8 millió forintra rúgtak, míg a felügyelő bizottság tagjainak fizetett tiszteletdíj már a múlt évben is 12,3 millió volt. 

A projekt jelenlegi állásáról egyre mélyebb egyre hazugabb és tétovább a kormányzat reakciója. Hallgatnak. Nem csoda, hiszen az építkezés szemmel láthatóan több hónapja leállt. A terület kihalt, holdbéli tájat idéz, az előzetes tervekkel köszönőviszonyban sem álló üzemcsarnok torzóján kívül a kaput lezáró lakatot, néhány födémelemet, és egyetlen ócska, talán működésképtelen munkagépet rág a rozsda. 

Még el sem készült a debreceni “nemzeti oltóanyaggyár”, de már milliós fizetést tesznek zsebre a dolgozók

Varga Zoltán szerint egy Škodából kipattanó, bemutatkozni nem hajlandó, marcona meg is fenyegette őt a helyszínen, állítása szerint a férfi azt mondtani neki, hogy “tudja ki vagyok, és abban az esetben, ha nyilvánosságra merem hozni az építkezésről (illetve annak hiányáról) készített felvételt, hát megütöm a bokámat”. 

A politikus természetesen megosztotta a felvételt: