Kétszázmilliót fordíthatnak szociális városrehabilitációra Abonyban

Helyi hírek

Kétszázmillió forint európai uniós támogatást nyert el az abonyi önkormányzat pályázaton szociális célú városrehabilitációra.

A Pest vármegyei helyhatóság az MTI-vel azt közölte, hogy a támogatást a leszakadó helyzetben lévő lakosaik közösségi és egyéni társadalmi integrációjára fordítják. A programot a Kék Madár Jóléti Alapítvánnyal együttműködve valósítják meg.

A projekt egy hosszabb távú integrációs program első lépcsője. Fő eleme egy közösségi ház létrehozása, amely helyet ad majd a képzési, közösségi programoknak és a szociális munkának, valamint a mindennapi életvitelhez szükséges alapszolgáltatásoknak.

A 2026-ig megvalósuló program célja, hogy a komplex beavatkozások révén az érintett lakosság életlehetőségei javuljanak. Ezért arra törekszenek, hogy elérhetővé váljanak számukra a foglalkoztatást és a szociális munkát biztosító kezdeményezések, a közösségfejlesztés, az iskolai felzárkózás, a családsegítés, a gyermekjóléti szolgáltatás, az életvezetési tanácsadás és az egyéni fejlesztés – ismertette az önkormányzat.

(MTI)