Szeged, Erdő Lakói Családi Bölcsőde, bölcsőde, gyerek, ellátás, magán

Mini bölcsőde épül több mint kétszázmillió forintból Kakucs községben

Helyi hírek

Mini bölcsőde épül Kakucs községben több mint kétszázmillió forint európai uniós és magyar kormányzati támogatásból – közölte a Pest vármegyei település önkormányzata az MTI-vel.

A közlemény szerint a mintegy háromezer lakosú község a Széchenyi Terv Plusz Program Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretében a bölcsődei nevelés fejlesztésére közzétett pályázaton több mint 208 millió forintot nyert el a két csoportszobás, 14 férőhelyes mini bölcsőde építésére.

A tervek szerint a Fő utcai önkormányzati épülethez kapcsolódóan, egy 190 négyzetméteres, új építésű szárnyban működik majd a bölcsőde, ahol négy új munkahely is létrejön.

Hozzátették, hogy az új épületszárny teljes körűen akadálymentesített lesz, és a legmodernebb energetikai előírásoknak is meg fog felelni. Az új szárnyhoz új játszóudvar is tartozik majd.

Az önkormányzat közlése szerint a település érvényes építési engedéllyel rendelkezik, a kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhetnek majd meg.