M1: jövő vasárnap tartják a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást

Helyi hírek

Jövő vasárnap rendezik meg a Margitszigeten a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Troznai-Nagy Hunor, a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének (LÁSS) elnöke elmondta, hogy az indulók egy vagy két szigetkört, illetve 400 métert tehetnek meg az önkéntesek és a látássérültek közös jótékonysági futásán.

Hozzátette, hogy a rendezvény helyszínének – a Margitszigeti Atlétikai Centrum – befogadóképessége körülbelül 750 ember, tehát ennyi futót várnak december 4-én.

A futók csengettyűt kapnak a cipőjükre, és – aki nem hoz magával – mikulássapkát is – tette hozzá az elnök.

Maár-Laza Bori meteorológus a műsorban elmondta azt is, hogy akinek kedve van, egy úgynevezett érzékenyítő kört is megtehet az atlétikai centrumban, ami azt jelenti, hogy 400 métert kell lefutni bekötött szemmel.

A meteorológus interjúkat készít majd a helyszínen, és – mint mondta – az időjárásjelentések után találkozhatnak vele a nézők az M1 aktuális csatornán.

A futásra jelentkezni a Facebookon lehet a rendezvény oldalán, illetve a szervezet honlapján a lassegyesulet.hu oldalon – hangzott el.

(MTI)