Szombaton ismét Magyar Kosárlabdázás Napja a Hősök terén

Helyi hírek

Szombaton 9 órától több mint 20 pályán ismét megrendezik a Magyar Kosárlabdázás Napját a Hősök terén, benne a Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupát is.

Az idén 80 éves magyar szövetség által 2012-ben elindított programon idén is sor kerül a már 30. streetball challenge hagyományos döntőjére. A sorozatra több mint 750 csapat, háromezer játékos nevezett, a döntőben az állomások legjobbjai mérhetik össze tudásukat.

A programot a szokásos dobóversenyek, valamint 3×3-as mérkőzések színesítik, utóbbiban korosztályos és szenior csapatok mellett speciális olimpikonok is pályára lépnek, illetve lesz kerekesszékes torna is.

A Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupára 13 órától kerül sor, szlovén, amerikai és magyar csapatok részvételével. A show keretében az akrobatikus kosárlabdázók két kategóriában mérkőznek meg.

A nap házigazdája Fegyverneky Zsófia, ötszörös magyar bajnok, Euroliga-győztes válogatott kosárlabdázó lesz, míg a holland Francisco Elson személyében NBA-bajnok is tiszteletét teszi a rendezvényen.

(MTI)