A Fővárosi Állat- és Növénykertben március 15-ig látható a cápák látványetetése

Helyi hírek
A merüléses cápa látványetetés 12 órakor kezdődik a Cápasuliban. Maszkot már nem kell viselni az állatkertben, kivéve ha a gyűrűsfarkú makik közé szeretnénk bemenni, mert ott még fel kell vennünk a maszkot.

Szerencsére az időjárás is kegyesnek ígérkezik, ha kilátogatunk március 15-én az állatkertbe. A Fővárosi Állat- és Növénykert több mint száz éve foglalkozik különféle cápák tartásával. Először csak az Adria vizében is honos kispettyes macskacápát tartottak, de azóta barnasávos bambuszcápák, korall macskacápa, szemfoltos bambuszcápa, illetve rövidfarkú dajkacápa is megtalálható az állatkert medencéiben. A Cápasuli 2018-ban nyitott meg azzal a céllal, hogy a medencék utánpótlásáról gondoskodjon. Sajnos 2020. márciusában a világjárvány miatt be kellett zárni. Most újra kinyitott, és az ide látogatók beleshetnek a kulisszatitkok mögé.

 

 

És hogy miért „suli” a Cápasuli? Azért, mert a cápák itt nemcsak cseperednek, testi terjedelemben gyarapodnak, hanem a „nebulók” szó szoros értelmében tanulnak is. Megtanulnak együtt élni más halakkal, a medencék többi lakójával, megszokják a közéjük könnyűbúvár felszerelésben lemerülő állatkerti dolgozók jelenlétét, valamint a gondozókkal, állatorvosokkal való együttműködéshez is hozzászoktatjuk őket.- közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert.