Fővárosi Fidesz: Karácsony Gergely számít a szélsőjobb támogatására, és tesz is érte

Helyi hírek

A Fidesz budapesti szervezete szerint Karácsony Gergely főpolgármester számít a szélsőjobb támogatására “miniszterelnöki vágyának beteljesüléséhez”, és tesz is érte.

A Fidesz Budapest Facebook-oldalon szerdán közzétett bejegyzés szerint a Jobbiknak a 2019-es önkormányzati választás óta nincs képviselője a fővárosi önkormányzatban. Ez azt jelenti, hogy másfél éve a budapesti választók nem kértek belőlük, hiszen egyetlen egy képviselőjüket sem választották be a közgyűlésbe – tették hozzá.

Úgy fogalmaztak: “Karácsony Gergely azonban tanácsadóival egyetemben úgy érzi, miniszterelnöki vágyának beteljesüléséhez az ország egyes részein szükség lehet a jobbikos szavazatokra. Ezért láthattuk Budapest főpolgármesterét, amikor nemrég örömmel keblére ölelte az izraeli turistákat tetűcsúszdásoknak nevező képviselőjelöltet egy vidéki időközi kampányban.”

Kitértek arra is, hogy a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben a főpolgármester egy személyben dönt a bizottságok és a közgyűlés nevében is: egyik legújabb döntése, hogy a 2021-ben 1,3 milliárd forintból Budapest márka és turizmus stratégiáját alakító Budapest Brand Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának élére kinevezte Szijjártó Ákost, a Jobbik régi budapesti “kavaróemberét”, aki az elmúlt ciklusban a párt delegáltja volt a fővárosi gazdasági bizottságban.

Az Újszínházban ugyanezt a pozíciót kapta meg “a valamikor még a cionista népirtás ellen, az izraeli nagykövetségénél tüntetést szervező, Budán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megszervezésével foglalatoskodó Bodor Zoltán” – írták.

Hozzátették: “jól fizető helyet kap még” a szintén jobbikos Szanyó Miklós a Budapest Film, vagyis a főváros art mozi-üzemeltető vállalatának felügyelőbizottságában, Hartaházi Miklós Zsolt a Fővárosi Autópiac, Tokody Marcell volt fővárosi képviselő pedig a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságában.

“Hiába döntöttek úgy 2019-ben a budapesti szavazók, hogy nem kell a szélsőjobb, Karácsony Gergely ambíciói és érdekei felülírják a választói akaratot. Ilyen ez a Karácsony-i liberális demokrácia” – olvasható a bejegyzésben.

MTI