Lecsapott a Kommandó a koraszülött osztályon

Helyi hírek
  1. május 8-án lecsapott a Plüss Kommandó a Sote II Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, és további 3 PIC osztályra jutatott el a koraszülöttek fizikai és idegrendszeri fejlődését segítő eszközöket.

A Plüss Kommandó (Alapítvány Az Alapítványokért) szervezésében orvosi pocakfészkeket, egyedi babatámasztókat, ultrahangozható babasapkákat, lepedőket, plüss sálakat, plüss ölelő kezeket adott át a Sote II Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, valamint Budapest 3 PIC osztályára juttatott el több száz orvosi textilt, ami az inkubátorokban a koraszülött babáknak védelmet, kényelmet nyújt.

A Koraszülött Hadművelethez csatlakozott Vogel Adrienn raliversenyző, Czakó Ádám színész és az Anyák az Anyákért Alapítvány is. Az Alapítvány Az Alapítványokért Plüss Kommandó kezdeményezése 2019-2020-ban a Koraszülött Hadművelettel szeretné segíteni a koraszülöttek életmentését és fizikai, valamint idegrendszeri fejlődését. Ehhez célul tűztük ki 20 magyarországi koraszülött osztályra életmentő inkubátor vezérlők, fénytakarók és a fenti textil eszközök beszerzését, gyártását és átadását 2020 év végéig.

„Egy álmom teljesült amelynek útján elindultam. Köszönöm a támogatóinknak (minden hozzánk csatlakozott hírességnek, az Anyák az Anyákért Alapítványnak, Tamás Anikó önkéntesünknek és a minket támogató cégeknek) a csatlakozását. Köszönöm, hogy velünk vagytok, és együtt segítetek megmenteni 100.000 koraszülött életét.” – Nyilka Ildikó, a Plüss Kommandó ötletgazdája és az Alapítvány Az Alapítványokért kuratórium elnöke.