Kevesen utaznak a BKK járművein, nem kell zsúfoltságtól tartani

Helyi hírek
A csúcsidőszakban a kapacitásnak mindössze 10%-át éri el az utasszám a budapesti tömegközlekedésben. Március 23-ától a 100E járatot 30 perces követéssel közlekedteti a BKK.

 

A BKK folyamatosan figyeli az utasforgalom alakulását annak érdekében, hogy még csúcsidőszakban se alakulhasson ki zsúfoltság egyetlen járművön sem. Ezzel az utasokat és egyúttal a kiemelkedően fontos közszolgáltatást ellátó járművezetőket is védi a járványveszély időszakában. A BKK ezúton is ismételten kéri, hogy az utasok ne üljenek a vezető mögötti, lekordonozott ülésekre!

Miközben már a hét elején a távoktatás megkezdése miatt jelentős volt a forgalomcsökkenés, az otthoni munkavégzés és egyéb korlátozások terjedésével az utaslétszám napról napra tovább csökkent a március 16-20. közötti időszakban. A március 19-én, csütörtökön bevezetett iskolaszüneti menetrend mellett is csupán 10%-os volt az átlagos csúcsidőszaki kihasználtság. A legforgalmasabb időszak a szokásos 7:00-8:00 óráról 6:30-7:30-ra tolódott. Köszönjük, hogy a hivatalos felhívásoknak megfelelően kevesebbet utaznak a járványügyi veszélyhelyzet idején!

Az átlagosnál jelentősen nagyobb mértékű utasszám-csökkenés volt tapasztalható a repülőtéri 100E járaton, e járat vonatkozásában péntekre gyakorlatilag teljesen eltűnt az utazási igény, a járatok 1-2 fővel közlekednek. Ennek következtében március 23-tól, hétfőtől a 100E járatot 30 perces követéssel közlekedteti a BKK.

A BKK tovább elemzi az utasforgalom alakulását, a zsúfoltság elkerülése lesz továbbra is az elsődleges szempont az esetleges további járatritkítások esetén. A tartalék kapacitásokat is ennek megfelelően, a szokásostól eltérően tervezi.

Megkérünk mindenkit, hogy ha feltétlen szükséges is utazniuk, lehetőség szerint kerüljék a csúcsidőszakokban történő közlekedést!

Fontos: a járatritkításokat a BKK kizárólag a város működőképességének biztosításában kulcsszerepet játszó munkavállalók védelmének érdekében teszi, hogy a közösségi közlekedés működése a járványügyi veszélyhelyzet során végig fenntartható legyen.

budapest.hu