Kõszeghy Csanád Ábel

Kőszeghy: megszűnt a Jobbik debreceni alapszervezete – más párttagok ezt cáfolják

Helyi hírek Ország

A kilépések miatt tíz fő alá csökkent az ország második legnagyobb, 2004 óta működő Jobbik-alapszervezetének létszáma, ezért az alapszabály értelmében nem működhetett tovább.

Kőszeghy Csanád Ábel, aki maga is kilépett a pártból, az Indexet arról tájékoztatta, hogy képviselő munkáját folytatni fogja. A kilépést így indokolta:

Ki lehet jelenteni, hogy a párt belső életében egy hónapja a fortélyos félelem igazgat. Eltérő véleményük miatt távolítják el a régi, elkötelezett tagokat és pártalkalmazottakat, privát beszélgetések képernyőfotói és titokban rögzített hangfelvételek kerülnek az elnökséghez, amely ezeket bunkósbotként használja a megbízhatatlannak ítéltek ellen.

Kőszeghy szerint a Jobbik vezetésében már nincs nyoma se nemzeti, se konzervatív, se jobboldali értékrendnek. Mint írta:

úgy tűnik, hogy Jakab Péter a pártot Gyurcsánynak, a pártalapítvány kasszakulcsát pedig a Fidesznek adta át.

Kőszeghy Csanád Ábel közlésével ellentétben Keresztesy Gergő azt állítja, nem szűnt meg a Jobbik debreceni alapszervezete.

A híresztelésekkel ellentétben nem szűnt meg a Jobbik debreceni alapszervezete a kilépések ellenére sem. A működés folyamatos, minden a szabályoknak megfelelően történik. A Jobbik továbbra is számít minden szimpatizánsára, ahogyan ők is számíthatnak a Jobbikra

– tájékoztatott Keresztesy Gergő Hajdú-Bihar megyei önkormányzati képviselő és Salamon Gergő regionális igazgató.