Gyöngyöspatai iskolaügy – Fidesz: az alapítvány célja a rasszista kártya kijátszása

Helyi hírek Ország

A gyöngyöspatai romákat képviselő alapítvány politikai célja a rasszista kártya kijátszása, annak bizonyítása, hogy Magyarországon rasszizmus, cigányüldözés és diktatúra van – jelentette ki a gyöngyösi körzet fideszes országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A szegregáció csak ürügy, a cigány családok csak eszközök, Gyöngyöspata pedig az ehhez szolgáló csatatér – fogalmazott Horváth László.

Ugyanakkor az is kérdés, hogy a magyar Soros Alapítvány és a Nyílt Társadalom Intézet által támogatott alapítványnak milyen üzleti érdekeltségei vannak a megítélt százmillió forint kapcsán – tette hozzá.

A politikus úgy vélekedett: a provokációt megtervező és megszervező alapítvány már az eljárás elején világossá tette szándékát, vagyis azt, hogy “beárazzák a szegregációt”.

Ennek a “beárazásnak” adott zöld utat a bíróság a százmillió forint megítélésével – mutatott rá.
Mindez azonban olyan mértékben sérti az igazságérzetet és rúgja fel a társadalmi békét, hogy olyan megoldást kell találni, ami “nem okoz háborút”. Ezt a megoldást pedig a természetben, oktatási szolgáltatásban nyújtott kártérítés jelenti. Annál is inkább, mert a pénz rövid távú előnyt jelent, ám ha képzést kapnak az érintett roma fiatalok, akkor hosszú távon javulnak az életesélyeik – közölte Horváth László.

A képviselő azt is mondta, hogy szerinte nem volt etnikai szegregáció az iskolában, csupán csak úgy osztották be a gyerekeket, hogy az egyik osztályba a jobb, míg a másikba a gyengébb képességű tanulók kerültek.

1 thought on “Gyöngyöspatai iskolaügy – Fidesz: az alapítvány célja a rasszista kártya kijátszása

  1. Gyöngyöspatán és máshol is ahol cigányok élnek az állam biztosítja számukra az oktatást.
    A cigányok deviáns módon viselkednek. Élni szaporodni igen, de mi ezért tenni azt nem. Tanulni nem! Beilleszkedni nem! Volt rá 700 évük.
    Kérdés, vajon az egész világon miért utálják őket? Pontosan azért amiért és ahogyan tesznek.

    Nem lehet velük szemben emberi módon beszélni. A cigányok kizárólag a nyers erőből értenek. Velük szemben a ráhatásos oktatást kell elkezdeni és fenntartani kezdve a felnőtt cigányokkal. Kényszeríteni kell őket a munkára.

    A szegregációt a rasszista megjelenést kizárólag maguknak köszönhetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.