Majdnem ötvenszeresére emelte az albérletesek parkolási díját az új óbudai önkormányzat

Helyi hírek

Az új önkormányzat már második rendes ülésén módosította a parkolási rendeletet Óbudán – tudta meg az Index.

A bérlői kedvezmény az adott várakozási övezet óradíjának háromszázszorosára növekedett, eszerint egy 3. díjövezeti lakcím esetén a kedvezmény éves díja 105 000 forintra, a 4. övezeti lakcím esetén 79 500 forintra emelkedett – áll az Óbudai Parkolási Kft. oldalán, további szigorítások bejelentése mellett.

A regisztrációs díj olvasónk levele szerint eddig évi 2540 forint volt, tehát az összeg a 3-as díjzónában lakóknak majdnem ötvenszeresére nőtt.

A parkolási cégi tájékoztatásában az alábbi változások olvashatók:

  • Övezeten kívüli kedvezmény: Kizárólag bejelentett állandó III. kerületi lakcímmel rendelkező lakosok részére adható.
  • Bérlői kedvezmény: Legfeljebb egy gépjárműre adható. A 3. övezeti lakcím esetén a kedvezmény éves díja 105.000 Ft-ra, a 4. övezeti lakcím esetén 79.500 Ft-ra emelkedett.
  • Gyermekszállítási kedvezmény: Kizárólag állandó lakcímmel a III. kerületbe bejelentett lakos jogosult igényelni, az általa megjelölt egy gépjárműre. Gyermekszállítási kedvezményre a kerületi rendeletben meghatározott feltételek teljesülése esetén jogosult az a budapesti vagy nem budapesti lakos is, akinek gyermeke a várakozási övezet területén közoktatási-nevelési intézménybe jár, amennyiben a lakóhely szerinti Önkormányzat és a III. kerületi Önkormányzat a III. kerületi Önkormányzat által működtetett közoktatási-nevelési intézmények működtetéséhez való hozzájárulásról megállapodást kötött. A megállapodás meglétét a jegyző igazolja.
  • Alkalmazotti kedvezmény: A nem III. kerületi kérelmezők esetén a kedvezmény éves díja 106.000 Ft-ra emelkedett. A kerületi lakosok számára a kedvezmény díja változatlan marad.

A fent megjelölt kedvezményeken kívül minden egyéb hozzájárulás és kedvezmény kiadásának feltételrendszere és díjszabása változatlan marad.