Cseh iskolaigazgatók látogattak Debrecenbe

Helyi hírek Ország

A csehországi Brno városából érkezett egy népes, 45 fős delegáció a DSZC Vegyipari Szakgimnázium meghívására Debrecenbe. Az iskolaigazgatók betekintést nyerhettek a debreceni oktatási rendszerbe.

 

A brno-i oktatási intézmények vezetőit Komolay Szabolcs alpolgármester fogadta 2018. november 21-én a Régi Városháza épületében.

– Debrecen stratégiai ágazatként tekint az oktatásra. A város jövőjét és hosszútávú fejlődését egy jó iskolarendszer tudja szolgálni, ezért törekszünk arra, hogy a debreceni oktatási rendszer minden tekintetben megfeleljen a 21. századi követelményeknek – fogalmazott a találkozón Komolay Szabolcs alpolgármester.

– A város létrehozta az oktatási tanácsot, ahol minden iskolafenntartó képviselteti magát, így közösen határozzuk meg azokat a képzési irányokat, amelyek a város és a régió fejlődését szolgálják. – emelte ki Komolay Szabolcs alpolgármester.

 

A cseh iskolaigazgatók négynapos látogatásuk során megismerkednek a debreceni óvodai, általános és középiskolai oktatási módszerekkel.