Nem húzódott le a nagyobb autó elől, durván összeverte a sofőr

Helyi hírek

Csellel támadt haragosára, mert két nappal korábban nem húzódott le a nagyobb gépjármű elől.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A hivatalos jegyzőkönyv szerint 2017. szeptember 8-án 16 óra körüli időben a vádlott is és a sértett is személygépkocsival közlekedett Hajdúszovát belterületén egy olyan utcában, amely nagyon keskeny volt ahhoz, hogy egymás mellett két autó elhaladjon. Ezért mindkét járműnek le kellett volna húzódnia az úttestről, ezt azonban csak a sértett tette meg, de nem tért le teljesen az úttestről. Ezt a vádlott azonnal szóvá tette, majd sértegette a kisebb gépjárművet
vezető sértettet.

Két nappal később, 2017. szeptember 10-én 22 óra körüli időben a vádlott személygépkocsival, amikor észlelte, hogy a közelben áll a sértett gépkocsija. A sértett és utasai az autóban beszélgettek.

Egymást meglátva mindketten kiszálltak az autóból, a vádlott amikor odaért a sértetthez úgy tett, mintha kezet akarna vele fogni, azonban ehelyett hirtelen őt arcul ütötte, aminek következtében a földre esett. Miután a férfi felállt, a vádlott ismét rátámadt, több alkalommal ököllel ütötte a fejét, melynek következtében ismét a földre került. A földön fekvő sértettet a vádlott ököllel testszerte ütlegelte, majd beült a gépkocsijába és elment a
helyszínről.

A bántalmazás során a sértettnek testszerte zúzódásos és hámhorzsolásos, 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Figyelemmel a sértett fején, homlokán, halántéktájon, illetve mellkason keletkezett sérülésekre, a bántalmazás módjára, kitartó jellegére a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.