A legnépszerűbb esküvői italok

Gasztro

Az esküvői italok kiválasztása az esküvő lényeges eleme, mindig az évszaknak megfelelően választják ki, igazítva azért az ételekhez is. Természetesen a leglényegesebb ital a pezsgő, a bor és a különböző koktélok.

Milyen italokat szoktak esküvőn felszolgálni?

Az italok minden esküvő fontos részének tekinthetők, lehetnek alkoholmentesek, de leggyakrabban alkoholtartalmúak.

Az üdvözlő italok

Minden eseményen vannak üdvözlő italok, így az esküvőn is. Valamilyen itallal szokás üdvözölni a vendégeket, legtöbben pezsgőt szolgálnak fel, ez azonban egyéni ízléstől függően bármilyen ital lehet. Nyári, természetközeli helyszínen a legjobb italok a moctailok, ezek ugyanolyan kevert italok mint a koktélok, de az elkészítésüknél nem használnak alkoholos hozzávalókat. Téli esküvőn remek üdvözlő ital lehet egy fűszeres forralt bor, ami felmelegít.

Az esküvői étkezéshez kínált italok

Az esküvői italok legnagyobb részét az étkezés mellé felszolgált italok teszik ki. Ezek mennyisége és milyensége függ az alapvető költségvetéstől, a felszolgált menütől. Alapvető, hogy a víz az asztalra készítve kötelező része az esküvői vendéglátásnak, de sokszor ilyen alapvető a bor kihelyezése is.

Szoktak olyan rendszert kialakítani, hogy egy külön bárrészben helyezik el az italokat ahonnan tetszés szerint rendelhetnek a vendégek, főleg a különlegesebb italt kedvelők rendelhetnek gint, whikyt, koktélokat is. Az a legjobb, ha minden asztalon helyeznek el alapvető italokat, akár szénsavas vagy szénsavmentes vizet, vörös- és fehér bort, sört, gyümölcslevet, üdítőt azoknak akik nem fogyasztanak alkoholt.

Az is jó, ha a pár tudja, hogy melyik vendégnek mik a kedvenc italai, esetleg a meghívás alkalmával rá is kérdeznek azokra.

Pohárköszöntő italok

Az esküvői pohárköszöntőhöz ajánlott plusz italokat is biztosítani, hiszen rendszerint minden vendég egy pohár pezsgőt kap, azonban előfordulhat, hogy valaki alkoholmentes pezsgőt szeretne, akkor biztosítani kell, hogy mindenki részesülhessen az ifjú pár felköszöntésében egyaránt.

Mennyi italt kell felszolgálni egy esküvőn?

Esküvő alkalmával nincs rossz alkoholfajta vagy rossz mennyiségű alkohol. Ha  kreatív szeretne lenni, akkor célszerű minél sokszínűbb italválasztékkal készülni. Lehet készülni alkoholmentes italokkal is, hiszen az alkoholos italoknak nem mindig van jó hatása. Lehet ötletelni az alkoholmentes italokkal is, ott vannak a moctailok, de fontos, hogy a megszokott kávét vagy teát is felszolgálják az esküvő bulizós részében.

Az Öreg Gint egy magyar származású bartendernek köszönhetjük, aki Angliában készítette el ezt a kivételes italt. Szülőföldje iránti tiszteletből többféle magyar eredetű növényt is felhasznált az ital készítésénél mint a citromfű, homoktövis, fenyőrügy, levendula, bodza.  Ezekhez még felhasznált egy kék borsó nevű thai növényt is, amelyből a hozzáadott sav hatására lilává változott az ital. Így ezt a klasszikus italt tonikkal és egy szelet naranccsal ajánlják.

Az öreg gin forgalmazása a Ginshop webáruházban történik, onnan bármikor könnyedén is rendelhető.

Összegezve

Egy esküvőn minden fajta ital, legyen az alkoholos vagy alkoholmentes legyen megtalálható, nincs rossz fajta és nincs rossz mennyiség sem belőlük. Az a legjobb, ha úgy tálalják, hogy minden vendég egyszerűen hozzá tudjon jutni. (x)