Bíró Tibort, az NKE dékánját nevezték a KKB elnökhelyettesének

Elnökhelyettesi kinevezést kapott a NKE dékánja

Egyetem

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának dékánját, Bíró Tibort jelölte ki Pintér Sándor belügyminiszter, a KKB elnöke január 1-jei hatállyal, a Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság Tudományos Tanács (KKB) elnökhelyettesének.

A Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság (KKB) elnevezésű szervezet a belügyminiszter vezetésével, az ágazati miniszterek által kijelölt vezetőkkel, valamint a központi államigazgatási szervek vezetőivel látja el feladatát.

A KKB tevékenységének támogatására megalakult a KKB Tudományos Tanács, amelynek tagjait a Magyar Tudományos Akadémia elnöke javasolja a KKB elnöke részére. A Tudományos Tanács neves hazai kutatóintézetek és szervezeteinek vezetői szakértőiből áll.

A Védelmi Igazgatási Főosztály KKB adminisztrációval kapcsolatos fő tevékenységi körét tekintve gondoskodik a KKB működésének folyamatosságáról. Ennek keretében – KKB tagjai által képviselt szervezetek bevonásával – figyelemmel kíséri és koordinálja a jogszabályokban és a KKB éves munkatervében meghatározott feladatok végrehajtásának helyzetét, a gyors és eredményes riasztás végrehajtása érdekében adatbázist vezet a KKB munkájában érintett szakértőkről, valamint folyamatosan kapcsolatot tart a fővárosi, megyei védelmi bizottságokkal, mint a nemzeti védekezés rendszerének területi szintű szerveivel.

 

Forrás: katasztrofavedelem.hu és Magyar Közlöny

Fotó: Szilágyi Dénes