ELTE: a mesterséges intelligencia más a kisgyermekeket is érinti

Egyetem
Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar hatodik alkalommal rendezte meg Robotika, kódolás kisgyermekkorban című konferenciáját, amelyen ezúttal is több mint száz szakértő vett részt.

Nagy Enikő, az Óbudai Egyetem docense az ember-gép interakciókat mutatta be tanulási környezetben, a NAO humanoid robottal kapcsolatos kutatásaik fényében. Ezután Novák Károly tanító, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar munkatársa MI lesz? MI van! – a mesterséges intelligencia használatának lehetőségei az iskolában címmel tartott előadást az utóbbi hónapok slágertémájáról a kisgyermekkorra fókuszálva.

A konferencián A robotika és a kódolás alapjai című fejezetet részletezve bemutatták a tanszék oktatói által készített Digitális kultúra 4. osztályos tankönyvet is: Lénárd András egyetemi docens, a TÓK Digitális Pedagógiai Tanszékének vezetője tartott előadást a kiadvány módszertani megközelítéseiről. Ezután három szekcióban folytatódott a munka: Élményközpontú oktatás, Robotika, kódolás az óvoda világában és Kódolás az iskolában címmel.