Átadták az ELTE felújított Bogdánfy úti sportcsarnokát

Egyetem

Ünnepélyesen átadták szerdán az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) közel 1,2 milliárd forintból teljes körűen felújított Bogdánfy úti sportcsarnokát.

Az átadón Borhy László rektora mérföldkőnek nevezte az intézmény életében, hogy széles körű, műszaki, gazdasági és sportszakmai együttműködéssel újulhatott meg az 1987-ben épült létesítmény. Hozzátette: a komplex rekonstrukció révén hosszú idő után méltó környezetet kap az egyetemi él- és versenysport, ugyanakkor a hallgatók a kötelező testnevelési órák keretében, valamint szabadidejükben is a 21. századi igényeknek megfelelő körülmények között sportolhatnak.

Borhy László rektor, Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, Scheuer Gyula, az egyetem kancellárja, Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke és Becsei András, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója (b-j) az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) közel 1,2 milliárd forintból teljes körűen felújított Bogdánfy úti sportcsarnokának átadásán 2023. április 27-én. MTI/Soós Lajos

Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány a sporttörvénnyel összhangban kiemelt feladatának tekinti a rendszeres testmozgás és a sport támogatását, ezért 2,5 milliárd forintot biztosít az egyetemi sportélet fejlesztésére. Kifejtette: olyan közösségi terek kialakítását kezdeményezték, melyek a hallgatókon kívül a helyi lakosoknak is lehetőséget nyújtanak a rekreációra, és szerinte kiváló példa erre az ELTE most átadott Bogdánfy úti csarnoka.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) közel 1,2 milliárd forintból teljes körűen felújított Bogdánfy úti sportcsarnoka az átadás napján, 2023. április 27-én. MTI/Soós Lajos

Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, valamint Vágvölgyi György, a beruházást lebonyolító BEAC FORTIS Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondták, mivel a Bogdánfy úti sportcsarnok már sem szerkezeti, sem technológiai szempontból nem felelt meg a mai igényeknek, ezért döntött a kancellária vezetése a teljes körű korszerűsítés mellett. A munkálatok 2021 szeptemberében kezdődtek meg, a 2400 négyzetméteres csarnok felújítása a kosárlabda-szövetségen keresztül (MKOSZ) 650 millió forint TAO-pénzből, és további 300 millió forint saját forrásból valósult meg, emellett 190 millió forintból korszerűsítették a csarnok szomszédságában lévő öltözőszigetet is. Az átadón részt vett a korszerűsítéshez szakmai segítséget nyújtó Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, Mocsai Lajos; a KDNP frakcióvezetője, Simicskó István; a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodnár Péter; valamint a projektet támogató OTP Jelzálogbank vezérigazgatója, Becsei András is.

 MTI/Soós Lajos