Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Újra lehet jelentkezni a NKE tehetséggondozó programjára

Egyetem

Újra lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tehetséggondozó programjára, amely idén ősszel már a negyedik évfolyamát indítja el.

Az NKE azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy az ingyenes lakhatást, kiemelt ösztöndíjat és személyre szabott képzést nyújtó Ludovika Collegium azért jött létre, hogy minél több, a világról felelősen gondolkodó, stratégiai szemléletű, közérdeket szem előtt tartó szakembert biztosítson Magyarország számára.

A hat féléves képzésre – más tehetséggondozó programoktól eltérően – bármely tudományterület hallgatói jelentkezhetnek, így egy olyan egyetemközi szakmai műhely és hallgatói közösség jön létre, amelynek tagjai egymást is ösztönzik az új ismeretek megszerzésére.

A Ludovika Collegiumba az NKE hallgatói mellett más, magyarországi székhelyű felsőoktatási intézményben, nappali képzésben tanuló fiatalok is jelentkezhetnek, akik közül többlépcsős felvételi eljárásban választják ki a legtehetségesebb, leginkább motivált hallgatókat – jelezték.

A hallgatói tehetséggondozó programra április 24-ig lehet jelentkezni. További információk a www.ludovikacollegium.hu weblapon olvashatók vagy az info@ludovikacollegium.hu címen kérhetők – áll a közleményben.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd