1,2 milliárd forint támogatást nyertek a Debreceni Egyetem kutatói

Egyetem

A Debreceni Egyetem 6 karának 31 munkatársa összesen 1,2 milliárd forint támogatást nyert az elkövetkező évek alapkutatásaira a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által meghirdetett Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) pályázatán.

A pályaművek értékelése többszintű eljárásban, egyéni bírálók és szakértői testületek bevonásával történt, amelyben elsődleges szempont volt a benyújtott projekt tudományos jelentősége, újszerűsége, várható eredményei, azok tudományos és társadalmi hasznosítása, emellett a korábbi kutatói teljesítményt, a publikációk számát és az idézettséggel mérhető tudományos eredményeket is figyelembe vették – írja a hirek.unideb.hu.

Az NKFIH által meghirdetett 2022. évi pályázati kiírásra három kategóriában, összesen 1314 érvényes pályázat érkezett 46,9 milliárd forintnyi támogatási igénnyel.

A Debreceni Egyetem (DE) 6 karáról – Általános Orvostudományi Kar (16), Bölcsészettudományi Kar (2), Gyógyszerésztudományi Kar (2), Informatikai Kar (2), Műszaki Kar (2), Természettudományi és Technológiai Kar (7) – 31 kutató összesen 1,2 milliárd forint támogatást nyert sikeres pályázatával. Az összeg alapkutatásra fordítható.