Kollégiumfejlesztési program indul

Egyetem
Több férőhely, korszerűbb és komfortosabb környezet, nemzetközi színvonal. Hét éves kollégiumfejlesztési program indul a Debreceni Egyetemen, egy új kollégium és több mint 200 új szoba is épül 2023-ig.

Az Országos Felsőoktatási Kollégiumfejlesztési Stratégia részeként 15 milliárd forintból bővítik és korszerűsítik a Debreceni Egyetem kollégiumait. Az országosan több mint százmilliárdos programból az intézmény az összes forrás 10, az összes férőhely 7 százalékának erejéig részesedik. Ezzel egyetemünk az élen áll a vidéki felsőoktatási intézmények között.

Az egyetem kollégiumaiban most 4996 férőhely várja a hallgatókat. Az intézmény debreceni, nyíregyházi és hajdúböszörményi diákszállói száz százalékos kihasználtsággal működnek, így időszerű a bővítés. A korszerűsítés végére, 2023-ra újabb 162 hallgató számára, összesen 5158 főnek biztosít majd kollégiumi elhelyezést a Debreceni Egyetem.

Az átalakításokat követően a jelenleg rendelkezésre álló 1912 helyett már 2120 szoba, tehát 208-cal több várja majd a hazai és külföldi diákokat. Egy új, 350 fős kollégium is épül majd a Böszörményi úti campus területén, amely a tervek szerint a MAG-ház mellett kap helyet, de a hajdúböszörményi gyógypedagógia szakra és egyéb képzésekre érkezőket is több férőhely várja majd.

unideb.hu