Látványos csatákat hozott a forduló

Egyetem

Izgalmas és fordulatos meccset játszottak szombaton a férfi kosarasok, végül érvényesítette a papírformát a DEAC Kamilla Gyógyfürdő és 3 ponttal legyőzte az Óbudai Kaszásokat. A DEAC labdarúgó csapata csúcsrangadót nyert a hétvégén.
Az egyetemi kosarasok második hazai mérkőzésére is rengetegen kilátogattak, a csaknem nyolcszáz néző elégedetten nyugtázhatta, hogy másfél perc után már 6-0-t mutatott az eredményjelző. Az óbudaiak innentől viszont lassan felzárkóztak, sőt a negyed végén a vezetést is átvették. A folytatásban mindkét gárda játéka kissé kapkodóvá vált. Sokáig döntetlen-körüli volt az eredmény, majd Varga Ádám második triplájával már 30-26-ra vezettek a hazaiak, Pék Dávid távolijával aztán kétszámjegyűre duzzadt a differencia (38-27). A nagyszünetre két eladott labda miatt a Kaszások ismét látótávolságon belülre került, de a játék képe alapján nem volt min aggódnia a hazai szakmai stábnak.
A második félidőben a kispadról beszállók új lendületet hoztak a játékba. Opre Roland nagyon hasznosan szállt be, Pék Dávid és Varga Ádám pedig sikeres távoli dobásokkal jelentkeztek. Utóbbi triplájával a 30. percben már 17 egység volt közte. Az utolsó felvonásban azonban az óbudaiak újra felzárkóztak, fél perccel a vége előtt Vámos László távolijával már mindössze egy pontra olvadt a különbség. Savic értékesített büntetői után az egyenlítésért támadhattak a vendégek, ám Kovács Imre szerzett labdája eldöntötte a találkozót.
– A harmadik negyed végén 17 pontos vezetésnél valószínűleg már elhitték a fiúk, hogy ez már megvan, pedig külön felhívtuk arra a figyelmet, hogy az ellenfél – harcmodorából adódóan – az utolsó pillanatokig küzdeni fog. Sajnos könnyelmű megoldásokat választottunk, az emberfölényes helyzeteket, a ziccereket és az üres hármasokat egyaránt elhibáztuk. A riválisunk vérszemet kapott és felgyorsított játékuknak, sikeres külső dobásaiknak köszönhetően újra nyílttá tudták tenni a mérkőzést – értékelt Ferenczi Tamás vezetőedző.
DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Óbudai Kaszások 77-74

Csúcsrangadót nyert a DEAC futball csapata
A Hajdú-Bihar megyei első osztályú labdarúgó bajnokság tizedik fordulójának slágermérkőzését Hajdúnánáson játszották vasárnap. A DEAC a második, a Hajdúnánás GB FK pedig a harmadik helyről várta az összecsapást. A hazaiak kezdtek jobban, már a 6. percben vezetést szereztek játékos-edzőjük, Bálint Tivadar révén. A Debreceni Egyetem alakulata még a szünetet jelző sípszó előtt egyenlített: a 41. minutumban Csörgő Krisztián lőtt László Tibor kapujába.
A fordulás után fokozatosan vette át a mérkőzés irányítását a DEAC, aminek negyedórával később meg is lett az eredménye. A fiatal támadó, Balás Viktor vállalkozott lövésre, és bár kísérlete megpattant egy hazai védő játékoson, így is utat talált a kapuba, beállítva ezzel a végeredményt. Létfontosságú győzelmének köszönhetően őrzi második helyét a tabellán Sáfár László alakulata, egy ponttal maradnak csak el a listavezető Nyíradony VVTK mögött.
Hajdúnánás GB FK – DEAC 1-2

Az éllovas otthonában játszott a DASE
A jelenlegi első osztályú listavezető, Nyíradony VVTK gárdájához látogattak a DASE labdarúgói a tizedik játéknapon. A mérkőzést a házigazdák kezdték jobban, a 15. percben a góllövőlistát vezető Vasas Tamás egy ellentámadás végén 12 méterről talált Faragó Ádám kapujába. Egy látványos támadás végén később egyenlítettek az egyetem labdarúgói: Szalóczi ment el a jobb oldalon, majd centerezett Takács Tamáshoz, aki nem hibázott, közelről a hálóba gurított. A lefújást megelőző másodpercekben viszont növelték előnyüket a nyíradonyiak, Czibere Balázs vette be kapunkat.
A második játékrészben egyértelműen irányította a találkozót a DASE, az egyenlítő találat a 84. meg is született. Pálmai Csaba bedobása Daru Istvánon változtatott irányt, ami becsapta a hazaiak hálóőrét, döntetlenre módosítva az állást. Három perccel később azonban újabb gólt lőttek a hazaiak. Ezután egy meg nem adott találatuk és két komoly lehetőségük még adódott a DASE játékosainak, ám az egyenlítés nem sikerült, így pont nélkül távozott csapatunk az éllovas otthonából.
Nyíradony VVTK – DASE 3-2 (2-1)

Gólgazdag találkozó az egyetemi sporttelepen

Lejátszotta nyolcadik összecsapását a megye II. déli csoportjában szereplő DEAC II., szombaton a Bárándi KSE együttesét látta vendégül. A bárándiak már egészen korán jelentős előnyre tettek szert, hiszen az 5. és 25. percben Mester László, a 20. minutumban pedig Bakonyi János vette be Dudás Dávid Csaba kapuját. Az előnyből egyet tudott lefaragni az egyetemi csapat a szünetig, Köstner Tamás értékesített egy jogosan megítélt büntetőt.
A 48. percben Bakonyi János meglőtte a maga második, csapata negyedik találatát, de a debreceniek nem adták fel, negyedórával a vége előtt Köstner Tamás is a duplázók táborába lépett, valamelyest visszahozva ezzel a reményeket. A bárándi Vígh Norbert viszont újra betalált a mieink hálójába a 81. percben, ezzel végleg eldöntötte a három pont sorsát.
DEAC II. – Bárándi KSE 2-5

Sokat javult a futsalos lányok játéka
Újabb top csapattal találkozott – ezúttal idegenben – a DEAC női NB1-es futsal alakulata. Tolnára utaztak Sólyom Attila tanítványai, ahol a hazaiak 3 ukrán válogatott légióssal, valamint egy magyar válogatottal (Varga Adél), illetve több tehetséges és tapasztalt játékossal várták a debrecenieket. Ezen a mérkőzésen már sokkal jobban összeállt a DEAC játéka, mint előzőleg a bajnoki címvédő Astra ellen. Amennyiben a kétszer 1-2 perces rövidzárlatot kiküszöbölték volna a lányok, jóval szorosabb végeredmény születhetett volna. Dolgozni kell tovább és sokat tanulni – a szakvezetés szerint.
– Egy sokkal nagyobb játékerőt képviselő ellenfél ellen tisztességesen helytálltunk, ha az eredmény ezt nem is tükrözi. Sok hibára kényszerítette főleg a fiatal játékosainkat a Tolna gyors játéka. A lányokat dicséret illeti, egyedül a könnyen kapott gólok miatt lehet hiányérzetem – összegzett Sólyom Attila edző.
Tolna-Mözsi – DEAC 13-2

unideb.hu