Szerelmes bűnözők

Egyetem Kultúra

Az angol nyelvű színjátszás hagyománya tovább él az Angol-Amerikai Intézeten belül: június elején újabb bemutatót tartanak az Amfiteátrumban.

Az Angol-Amerikai Intézet 1997-ben indította útjára az első magyarországi angol nyelvű színház specializációt az angol szakos képzésén belül, melynek lezárását tizenhárom éven át a végzős hallgatók előadásait bemutató, országosan is ismert színházi fesztivál jelentette.

Az idei tanévben újra elindultak az Angol-Amerikai Intézet BA képzésén belüli dráma kurzusok, a Lakó Zsigmond által tartott Performing Skills és Performing Scenes órákon a színpadi jelenlét csínját-bínját sajátíthatták el az érdeklődő hallgatók, sőt egy új társulat, a CriminalzIn Love is megszületett.

A társulat nevét az első közösen elkészült és bemutatott darab, George F. Walker drámaszövegének címe ihlette, a Criminals In Love, melyet az Intézet drámaspecializációjának ötletgazdája, Szaffkó Péter fordított. A társulat vezetője, Lakó Zsigmond az órák alatt és a színpadon tanúsított rátermettségük alapján válogatta össze a hallgatókat: Berecz Dorina (BA I), Borbély Máté (BA I), Kovács Tímea (BA I), Mihály Alexandra (BA II) és Tuza Máté (MA II).

A Criminals In Love május 9-i premierjét és a heti háromszori próbát követően sem fogyott el a társulat energiája, részt vesznek az idén második alkalommal megrendezett Debreceni Nyári Egyetemi Színházi Esték programsorozaton: június 2-án mutatják be az Ökológiai Épület mögött, az egyetemi Amfiteátrumban újra a közönségnek a Criminals in Love című előadást.

unideb.hu