Vitaverseny angol nyelven

Egyetem

Középiskolások számára hirdetett megmérettetést az Angol-Amerikai Intézet, az első elődöntőt október 9-én rendezik.

Háromfős csapatok mérik össze vitakultúrájukat a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete által tavasszal meghirdetett DEbate című vitaversenyen, melynek elődöntőit Miskolcon (október 9.), Debrecenben (október 16.) és Nyíregyházán (november 6.) tartják.

A debreceni, miskolci, nyíregyházi, karcagi, egri, hajdúböszörményi és berettyóújfalui csapatok a nyáron a közösségi média fiatalokra gyakorolt hatását elemző projektmunkával jutottak be az elődöntőkbe.

A versenyzők angolul vitáznak majd a döntőbejutásért, előre megadott téma alapján készülhetnek érvekkel és ellenérvekkel. A középiskolai olvasmánylisták elavultak – ezt az állítást kell mindkét oldalról megközelíteniük, a későbbiekben pedig akár az egyenjogúsággal, akár a továbbtanulással kapcsolatos feladatokat is kaphatnak – tájékoztatott Venkovits Balázs szervező, az Észak-Amerikai Tanszék oktatója.

A november 20-i döntőbe – amit a Debreceni Egyetemen rendeznek majd – összesen nyolc csapat kerülhet be. A vitaversenyt hagyományteremtő szándékkal indították el, jövőre újra megszervezik a középiskolás fiatalok számára.