Díszoklevél az egykori hallgatóknak

Egyetem

Gyémánt- és aranydiplomákat adott át a 60, illetve 50 éve végzett hallgatóknak a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara.

– Nemcsak egy kar hallgatói voltak Önök, sokan itt találták meg életük párját, és erős közösséget teremtettek – mondta Pintér Ákos dékán a Természettudományi és Technológiai Kar díszoklevél-átadó ünnepségén, melyet október 12-én, vasárnap tartottak az egyetem Díszudvarán.

– Követjük a példát: az nem elég, hogy egy nemzetközi rangsor szerint Magyarországon a Debreceni Egyetemen folyik a legjobb természettudományos képzés, de a legfontosabb feladatunk, hogy erős, összetartó kari közösséget kell formálnunk. Ennek a közösségnek Önök is a pillérei – hangsúlyozta beszédében Pintér Ákos.

Az ünnepségen 13 gyémánt és 62 arany díszoklevelet adtak át. Az egykori hallgatók nevében Győry Kálmán akadémikus, 1964-ben végzett matematika-ábrázoló geometria szakos középiskolai tanár mondott köszönetet. Professor Emeritus címet vett át Antus Sándor akadémikus, egyetemi tanár, a Szerves Kémiai Tanszék korábbi tanszékvezetője. Az ünnepségen a TTK Katedra Díját is átadták azon oktatónak, kutatóinak, akik több évtized, olykor egy egész életpálya során munkájukkal gazdagították a kar oktatási és tudományos életét.

A Természettudományi és Technológiai Kar Gyémánt Katedra Díjában részesült: Emri József, a Kémiai Intézet nyugalmazott egyetemi docense, Győry Kálmán, a Matematikai Intézet professor emeritusa, Szilágyi László, a Kémiai Intézet professor emeritusa és Szabó József, a Földtudományi Intézet professor emeritusa.

A Természettudományi és Technológiai Kar Arany Katedra Díjában részesült: Erdélyi Gábor, a Fizikai Intézet nyugalmazott egyetemi docense, Kerényi Attila, a Földtudományi Intézet professor emeritusa, és Tóth Imre, a Kémiai Intézet egyetemi tanára.

unideb.hu