Miller Dávid alkoholszonda tesztje

Valóban kimutatja a konyakmeggyet az alkoholszonda?

Bulvár

Erre a kérdésre keresték a választ az RTL mai Reggeli című műsorában, ahol Miller Dávid volt a tesztalany.

Zalatnay Sarolta jogsiját bevonták, miután tavaly februárban ittas vezetésen kapták. Az énekesnő azt állította, néhány szem konyakmeggy okozta a problémát, amit egy születésnapi partin fogyasztott el. Sok kommentelő kétségbe vonta Cini szavait, pedig a jelek szerint a szonda valóban kimutatja, ha valaki konyakmeggyet fogyaszt. Az RTL végzett el egy tesztet.

Miller Dávid két szemet kapott be az édességből, amit még le sem nyelt, amikor megfújta a műszert – írja a 24.hu.

0.78, tehát ez már egy bűncselekmény-értékhatár lenne, viszont ami nagyon fontos: sokan ezzel próbálják meg kimagyarázni, hogy ők alkohol helyett csak két konyakmeggyet fogyasztottak. Mi ilyenkor, ha megismételnénk körülbelül egy perc múlva a fújást, akkor te már nullát fújnál. Ilyenkor a rendőr egy úgynevezett csutorával fújattat meg. Ez a kis készülék nem hiteles készülék, ez egy kalibrált mérőműszer. A rendőrségi autóban van egy hitelesített mérőműszer. Mire te odakerülsz, addigra már biztos, hogy nulla értéket fújsz, feltéve, ha csak két konyakos meggyet fogyasztottál el

– magyarázta Szécsi Tibor rendőr alezredes a műsorban Miller Dávid műsorvezetőnek, akit megnyugtatott, hogy a Reggeli után nyugodtan volán mögé ülhet.