Galambos Lajos

Galambos Lajos inkább ment volna börtönbe, mint megtudja: gyógyíthatatlan beteg

Bulvár

A zenésznek olyan betegsége van, amit nem lehet a börtön falai között kezelni, ezért kértek halasztási kérelmet az ügyvédjével.

Lajcsi a Borsnak nyilatkozott, elmondta, esze ágában sem volt megszökni, nem ezért nem vonult börtönbe február 15-én, sokkal rosszabb a helyzet, mint bárki hinné.

Gyógyíthatatlan beteg vagyok. Ezért kaptam halasztást. Sajnos a szerdai napon még meg volt kötve a kezem, vagy be volt kötve a szám, ha úgy tetszik, arra kértek, hogy ne nyilatkozzak a történtekről. Nem tehettem mást, hallgattam. Hallgattam és végignéztem, ahogy mindenki úgy keres engem, mintha épp szökésben lennék

– kezdte a lapnak Galambos Lajcsi, aki már hónapok óta nem érezte magát jól, kórházban is járt fulladásai miatt, végül megtalálták a problémát. Olyan betegsége van, ami egész életére hatással lesz. Hogy pontosan mi a baja, azt nem szeretné megnevezni a zenész, de azt elárulta, sokkal szívesebben menne börtönbe, mint hogy ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel éljen.

A büntetés ideje körülbelül egy év. A betegségem pedig addig szól, amíg utolsót nem lélegzem. És, hogy őszinte legyek, nagyon szeretnék még sokáig levegőhöz jutni

– mondta Lajcsi, akinek a büntetése ettől nem évül el, orvosszakértői véleményét egy másik szakértő is megvizsgálja majd. Ha nem tudják Lajcsit megfelelően ellátni a börtönben, joga van más alternatívát kapni, de ha időközben fejlődik annyit az orvostudomány vagy javul a börtön felszereltsége, akkor a börtönben is leülheti a büntetését.