DHK: Fővárosi ellenfelek következnek

Sport

December 19-én hétfőn, 18.00 órai kezdettel hazai jégen találkozik a DHK MOL Ligás együttese a MAC Budapest csapatával. Két nappal később, szerdán a Ferencvárost látják vendégül, az utóbbi összecsapásra viszont a Magyar Kupa selejtezőjének keretében kerül sor. A papírforma szerint (amiről köztudott, hogy nem számít) a MAC Budapest ígérkezik a keményebb ellenfélnek. A hétfői rivális jól összerakott, szervezetten hokizó csapat, ráadásul a Liga egyik legütősebb keretével rendelkezik.

Már az idény kezdete előtt bajnokesélyesnek kiáltották ki őket és ennek megfelelően is indították a szezont: mindenkit legyőztek, aki csak az útjukba került. Bár októberben azért kiderült, hogy a MAC sem verhetetlen, azóta is rendkívül stabilan teljesítenek és a MOL Liga élmezőnyében foglalnak helyet. A hajdúsági legénységben viszont jóval több van annál, amit a tabellán elfoglalt helyezésük mutat, és bőven akad törleszteni valójuk is a fővárosi csapattal szemben. Bízunk abban, hogy Jason Morgan együttese stabilizálja a jó formáját és nagy küzdelemre kényszeríti Majoross edző gárdáját.

A Magyar Kupában egészen más a helyzet. Négy mérkőzés után a debreceniek állnak az élen, de még két győzelemre lesz szükségük ahhoz, hogy nyugodtan vághassanak neki a Jegesmedvék elleni, utolsó selejtező meccsnek. A cél az elődöntőbe jutás, de a további menetelés útján az első akadályt éppen a szerdai ellenfél, a Ferencváros jelenti. A zöld-fehérek csak a hatodikak a Kupában, ám ez nem lehet ok az elbizakodottságra.

A Fradi csapatát kiváló játékosok alkotják, akik bármikor, bárki ellen képesek meglepetést okozni. A szerdai összecsapás esélyese a hajdúsági alakulat, de biztosak lehetünk abban, hogy nem lesz könnyű dolguk. Izgalmas, színvonalas hokira lehet számítani a jövő heti debreceni találkozókon, érdemes lesz tehát kilátogatni a Debreceni Jégcsarnokba.