Magára és társára gyújtotta a zárkát

Rendőrség

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a letartóztatás fenntartásáról szóló végzés helybenhagyását annak a visszaeső vádlottnak az ügyében, aki magára és társára gyújtotta a zárkát.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség 2019 januárjában emelt vádat az ellen a középkorú férfi ellen, aki a vád szerint fogvatartása során, az emberölés bűntette miatt korábban vele szemben kiszabott jogerős fegyházbüntetés végrehajtása alatt, a Budapesti Fegyház és Börtönben egy zárkatársa jelenlétében napközben felgyújtotta annak ágymatracát. A keletkezett tüzet az őrség eloltotta.

A Fővárosi Törvényszék előtt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének a kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőügyben a szabadulását követően 2020 júniusa óta letartóztatásban lévő vádlott kényszerintézkedését az eljáró törvényszék 6 hónap elteltével felülvizsgálta és fenntartotta.

A vádlott a döntés ellen fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához eljuttatott indítványával kezdeményezte a visszaeső vádlott letartóztatásának fenntartásáról szóló végzés helybenhagyását, a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés reális veszélyére figyelemmel.