Kevesebb mint 16 óra alatt két dílert és egy vásárlót fogtak a belvárosi rendőrök

Rendőrség

Az V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói közel két kilogramm marihuánát és egy “cannabisbokrot” foglaltak le a kutatások során – írta meg a police.hu

A 23 éves N. Márk 2020. május 25-én kora este megjelent egy belvárosi díler lakásán, hogy kábítószert vegyen tőle. A férfi másfél kilogramm marihuánával tért vissza az autójához, majd a csomagtartóba tette, és elindult. A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság járőrei N. Márkot a Bajcsy-Zsilinszky úton megállították, majd miután megtalálták az autóban a kábítószert, a férfit elfogták.

A rendőrök ezután felmentek a díler lakásához, és a 24 éves R. Mátét a lépcsőházban elfogták. A kábítószer-kereskedő lakásában közel fél kilogramm marihuánát, a kábítószer csomagolására alkalmas eszközöket, digitális mérleget, illetve több mint ötmillió forintot és 410 eurót foglaltak le.

Az V. kerületi nyomozók mindkét férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és őrizetbe vették őket. N. Márkot kábítószer birtoklása vétség, R. Mátét kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2020. május 28-án elrendelt.

2020. május 26-án délelőtt egy másik ügyben a belvárosi nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály kollégáival egy 19 éves afgán férfit kerestek több helyszínen, mivel a férfi ellen korábban elfogatóparancsot adtak ki kábítószer-kereskedelem bűntett miatt. A díler megtudta, hogy a rendőrök keresik, ezért feladta magát az V. kerületi Rendőrkapitányságon. A nyomozók az afgán állampolgár soroksári tartózkodási helyén egy virágládában egy – egy tőből, négy ágból álló – cannabis bokrot találtak, valamint a kábítószer fogyasztására, illetve kereskedelmére utaló tárgyakat foglaltak le.

A belvárosi rendőrök az afgán állampolgárt kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.