Eredményes volt a közvetítői eljárás a sikkasztó nővel szemben

Rendőrség

A gyanúsított közvetítői eljárás keretében megtérítette az általa okozott kárt, ezért a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a sikkasztás bűntette miatti eljárást megszüntette.

A hajdúböszörményi asszony hosszabb ideje állt a sértett cég alkalmazásában, bolti eladóként dolgozott. A nő 2016. szeptember 5. és 2018. április 26. között 160 alkalommal vitt el az üzletből árut, illetve vett ki készpénzt a kasszából, mellyel 393.000,- Ft kárt okozott.

Az asszony a nyomozás során 160.210,- Ft-ot megtérített.

A gyanúsított cselekményével kisebb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettét valósította meg.

A hajdúböszörményi nő a bűncselekmény elkövetését teljes mértékben beismerte és megbánta, vállalta a munkáltatójának okozott kár megtérítését. Az ügy közvetítői eljárásra utalásához a sértett képviselője is hozzájárult. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a törvényi feltételek fennállásának megállapítása után az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A gyanúsított a közvetítői eljárás során a sértettnek részletekben visszafizette a még fennmaradó 232.790,- Ft-ot. Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárások lefolytatásának gyorsítása és a sértetteknek adandó jóvátétel a jelen ügyben alkalmazott közvetítői eljárásra utalással megvalósult, ezért  a gyanúsított ellen indított eljárást a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség megszüntette.