Ismét David Bowie-emlékestet rendeznek az A38-on

Party Zone

Ismét emlékestet rendeznek David Bowie tiszteletére magyar zenészek. A hét éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai március 23-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.

A mostani koncert annak a sorozatnak a hatodik állomása, amely Bowie és fontos alkotótársai kapcsolatára fókuszál. Iggy Pop, Lou Reed, John Lennon, Mick Jagger és Brian Eno után az est címe Bowie and Friends – vol. 6: Bob Dylan lesz, azaz a műsor részben Bowie és a legendás amerikai énekes-dalszerző közötti baráti viszony köré épül.

“Bob Dylan bevallottan nagy hatással volt Bowie-ra karrierje során. 1971-es lemezére, a Hunky Doryra dalt is írt Song for Bob Dylan címmel, karrierje során pedig három alkalommal dolgozott fel Dylan-dalokat mind szólóban, mind a Tin Machine-nel” – írják az esemény ajánlójában.

Az idei fellépők közül ketten – Márton András (KFT) és Poniklo Imre (Amber Smith) – az eddigi alkalmakkor is ott voltak. Március 23-án az A38-on színpadra lép továbbá Robert James Robson, Bognár Zoltán, Martinkó Tamás (Lidérc, Németh Róbert zenekara), Michael Zwecker (Poster Boy), Székely János (Meztelen Diplomaták), Bakó Balázs (Bits), Székely Márton (Tulpa), Gátos Iván (Váczi Eszter Quartet, Stinky Bugs), Iliás Ádám (Turn Signals), Takács Félix (SziaAnya), Sőti Andrea és Sőti Barbara.

David Bowie, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is komoly sikereket aratott, rákbetegségben hunyt el 2016 januárjában, 69 éves korában.

(MTI)