DK: Magyarországon sújtja a legtöbb embert a vizsgálatok és a műtétek elhalasztása

Ország
Koronavírus

Magyarországon sújtja a legtöbb embert, hogy a koronavírus-járvány miatt orvosi vizsgálatokat és műtéteket halasztottak el – mondta az Eurofound kutatására hivatkozva a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője pénteken online sajtótájékoztatón.

Varga Zoltán közölte, bár az egészségügy újraindítását már bejelentették, az elmúlt egy évben öt-tízszeresére nőtt a várólisták hossza, és vannak olyan beavatkozások, amelyekre akár két évet is várni kellhet.

A magyar kormány kezelte messze a legrosszabbul a járvány elleni védekezést az egészségügyben, aminek a hatásai még évekig érezhetőek lesznek – jelentette ki a politikus. Úgy értékelt: az egészségügy nem vírussal foglalkozó része az elmúlt egy évben gyakorlatilag megszűnt létezni és egyelőre nem is látszik, hogy az ágazat mikor fogja utolérni önmagát.

Ide vezetett, hogy a kormány “tíz év alatt tönkretette az egészségügyünket, orvosok és ápolók ezreit üldözte külföldre, és a járvány alatt szó szerint mindent leállítottak” – fogalmazott Varga Zoltán.

MTI