A barista szakmát is tanulni kell!

Helyi hírek

Egy barista a kávé mesterszakácsa! Szakmai tudásra és sok tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy valaki mind az elkészítésének, mind pedig a felszolgálásának a mesterévé váljék. Az ismeretek a kávéültetvényekről indulnak, és a felszolgálásig tartanak. A folyamat, amíg a kávé az asztalra kerül, hosszadalmas. Tisztában kell lenni a fajtákkal, meg kell ismerni a szüretelésének módját, majd tárolását, a pörkölési és darálási módokat és a kávé tömörítését. Fontos figyelni a vendég kérésére, amelyre reflektálva, az igényeinek megfelelő kávét kell tudni ajánlani. Érdemes megnézni, és lehetőségként kihasználni a kedvezményes budapesti barista képzés árat, hogy mielőbb lehess te is a kávé mesterszakácsa!

Kiből lesz jó barista?

Aki kedveli a kávéházak hangulatát, érdeklődik a kávéházi történetek és a kávékészítés iránt. Budapestet a 18. században a kávék városaként emlegették, már akkor élt a köztudatban a kávépincér kifejezés, melyhez egykor sok év tapasztalatára volt szükség. Belőled is jó barista válhat, ha megismered a kávékészítési technikákat! Érdekelnek a trendek, követed is őket, vágysz egy olyan szakmára, amit szerte a világban elismernek, és a munkád eredményeként elismerően béreznek.

Barista tanfolyam

Egy tanfolyam, amely során legalább olyan fontos a gyakorlat, mint az elmélet. Ezért különleges helyszíneken, profi eszközökkel, hangulatos környezetben ismerheted meg a barista szakma fortélyait. Lebilincselő történeteken keresztül, alap- és mesterképzésen. Tudod, hogy működik egy kávéház? Valódi helyszíneken sok mindenbe betekintést nyerhetsz; megtanulod, mikor nevezhető egy kávé specialitynek, élő helyszíneken ismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amik a szakmához nélkülözhetetlenek. Felfigyelhetsz majd dolgokra, például arra, hogy a kávék között nemcsak a szembetűnő vízmennyiség a különbség, hanem az őrlő beállításából adódó különbözőség.

A kávé…

Kávéültetvények sokfelé vannak a világban, de a legnagyobb Brazíliában. És ahol még a termesztése folyik: Kolumbia, Indonézia, Etiópia, Vietnám, India. Elkészítésük során alkalmazhatunk hagyományos és alternatív főzési technikákat, mely szerint lehet török kávé, filteres, kapszulás, kotyogós, instant, dugattyús stb. Az olasz kávékülönlegességek a legismertebbek hazánkban is, mint a capuccino és az eszpresszó. Tudtad, hogy a Capuccino eredetileg 1/3 kávé + 1/3 tej + 1/3 hab?

Amit még sokan kedvelnek:

  • Americano – hosszú kávé
  • Cafe Latte – tejes kávé
  • Latte Machiato – kávé+tej+tejhab (hosszú pohárban készítve)
  • Melange – dekoratív mézes kávé (Machiatoval vagy Lungoval készÍtve)

Összegzés

Ha magával ragad a kávéházi hangulat, és kedvet érzel arra, hogy kipróbáld magad a barista szakmában, jelentkezz az induló képzésre, és légy a kávéköltemények mestere! Profi eszközökkel, remek helyszíneken szerezhetsz gyakorlatot, és többlépcsős képzésben végezhetsz alaptanfolyamot, majd mesterkurzust. Ha idővel tudásszomjat érzel, a továbbképzés is lehetséges. Egy olyan tudásra teszel szert, amellyel bárhol a világban elismert barista lehetsz. (x)