Megnyílt a padel első hazai fedett pályája a Feneketlen-tónál

Helyi hírek Sport

Megnyílt a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző sportág, a padel első hazai fedett versenypályája Budapest XI. kerületében, a Feneketlen-tónál.

A Premier Padel Park csütörtöki ünnepélyes avatóján Aczél László, az egyik társtulajdonos arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a nap történelmi a magyar padel történetében, hiszen mostantól idehaza is egész évben lehet játszani a sportágat. Hozzátette: az 1200 négyzetméteres csarnokban 3 standard pályát alakítottak ki, és mivel a belső magassága 9,5 méter, így akár nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas. Tájékoztatása szerint az első eseményre, a Hungarian Padel Tour nyitóállomására a hétvégén kerül sor benne.

Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke arról beszélt, hogy az 1969 óta létező padel robbanásszerű fejlődés előtt áll, mivel már 18 millióan játsszák világszerte, nemcsak Spanyolországban és Latin-Amerikában népszerű, hanem kezdi meghódítani Európát is. Többek között olyan ismert személyiségek álltak a sportág mellé, mint Jonas Björkman korábbi svéd teniszező, de az AC Milan svéd labdarúgójának, Zlatan Ibrahimovicnak is már három padelterme van, és a Paris SG labdarúgócsapatának katari tulajdonosa, Nasszer el-Kelaifi is beszállt a sportágba.

Kerekes Péter ezután büszkén említette meg a hazai padel fejlődése kapcsán, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon a magyar férfi válogatott a nyolcadik, a női a hatodik helyen végzett, míg a szenioroknál a Kovács Anikó, Erdélyi Mónika páros bronzérmet nyert.

Homonnay Géza, az egyik társtulajdonos felidézte, hogy a Premier Padel Park területén egykor olyan szabadtéri teniszpályák voltak, amelyeken a 1940-es években Davis Kupa-mérkőzéseket játszottak. Később, az 1980-as évek elején egy teniszcsarnokot építettek a helyén, amelyet a tulajdonosok tavaly nyáron vásároltak meg.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt