Végleg elbontják a gyalogos felüljárót a Dugonics utcánál Rákospalotán

Helyi hírek

Elbontják Dugonics – Pázmány Péter utcai felüljárót Rákospalotán. A Wysocki utcai felüljárót újítják fel, az maradhat meg, a másikat, a Dugonics utcait viszont lebontják, rossz állapota miatt.

Sokan sérelmezik, hogy az elbontott felüljárót nem újítáják fel. A selejtezé után, várhatóan ez év végén vagy jövő év elején elbontják, új felüljárót nem alakítanak ki. A MÁV  szerint a lakosság a Wysocki utca – Pázmány Péter utca kereszteződésénél lévő vasúti gyalogos felüljárót és a Szerencs utca – Pázmány Péter utca kereszteződésénél kialakított vasúti átjárót tudja használni, ez azonban nagyon jelentős és értelmetlen kerülőre kényszeríti a gyalogosokat.

Hajdu László országgyűlési képviselő meg is kérdezte levélben Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli minisztert, hogy hajlandó-e közbelépni a Dugonics utcai vasúti gyalogos felüljáró megtartása érdekében?

Fónagy János Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkár válaszolt. A cél egyértelműen a Wysocki utcai felüljáró felújítása. A szakértői vizsgálat a Dugonics utcai felüljáró azonnali és végleges lezárását javasolta. A lépcsőket a balesetveszély miatt részben már el is távolították, hogy ne lehessen rajta közlekedni, írja az államtitkár válaszában, így egy felüljáró marad ezt kell majd megszokni.