Több millió forint kárt okozott a furfangos debreceni főszakács

Helyi hírek

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a vádlott 2014 januárjától egy kft. alkalmazásában állt, mint konyhafőnök, de megszűnt munkaviszonya után is játszotta a séfet.A munkaszerződés alapján a férfi három debreceni étteremben is dolgozhatott, illetőleg a feladatai közé tartozott az árubeszerzés, tárolás és az áruk rendeltetésszerű felhasználása.

A vádlott munkaviszonya 2015 márciusában megszűnt, azonban ezt követően 2015. március 25. napjától 2016. augusztus 3-ig

a beszállító cég előtt azt a látszatot keltette, hogy továbbra is ő az étterem séfje. Ez idő alatt a vendéglátóhely nevében, annak pecsétjével ellátott szállítólevélen adta le a megrendeléseket, de az árut már rendszeres haszonszerzésre törekedve maga szállította el a beszállító cég telephelyéről, és azzal sajátjaként rendelkezett. Ezen időszak alatt a férfi összesen 48-szor adott le rendelést, az általa elvitt áru értéke meghaladta a 12 millió forintot

– fogalmaz a vád.

Az ügyészség szerint a számlák nagy részét – több mint 7 millió forintot – a vádlott volt munkáltatója folyamatosan kifizette a beszállító cégnek, a csalás észlelése után pedig a szállítóleveleken szereplő kiadott áruk vonatkozásában a beszállítót mintegy 5 millió forint kár érte.

A számlákhoz tartozó szállítólevelekről megállapítást nyert, hogy az azon szereplő megrendelések nem valósak, a 42 éves vádlott azokon a volt munkaadója bélyegzőjét használta, amit a vádbeli időszakban már nem használhatott volna.

Tárgyalás időpontja:
2018. november 29., csütörtök 13.00