Milyen budapesti albérletek a leginkább kelendők?

Gazdaság

Az aktuális pénzpiaci kamatok mellett egyre kisebb a hitelfelvételi kedv. Ehhez hozzájön még a drámai élelmiszer-infláció és a magyar fizetőeszköz elértéktelenedése. A probléma a háztartások szinte mindegyikét érinti, de azokat különösen, ahol az albérleti díj fizetése is hónapról-hónapra képben van.

A fiatalok gyakran csak egy szobát keresnek

A főváros az elszálló árak ellenére is nagy népszerűségnek örvend, elsősorban az itt elérhető lehetőségekkel összefüggésben. A felsőoktatásban résztvevő hallhatók kifejezetten a szobák, lakrészek iránt érdeklődnek, de nem ritka, hogy a teljes ingatlanok kerülnek a fókuszba. Ez utóbbiak összeköltöző párok, vagy a családalapítást és az ingatlanvásárlást egyelőre halogató házaspárok számára relevánsak. Az esetlegesen igényelhető lakhatási támogatás szempontjából sem mindegy, hogy az albérletről lehet-e számlát kapni. Ez utóbbi sajnos még mindig nagyon ritka a budapesti albérletpiacon.

Elszálló árak, csökkenő hitelfelvételi kedv

A hitelfelvétel sokaknak nem opció jelenleg, hiszen a kamatok rendkívül magasak lettek az MNB inflációs politikájával összefüggésben. Az ingatlanpiacon tapasztalható jelenségek az energiaválságra is visszavezethetők. A kis alapterülettel rendelkező, korszerű lakások, házak iránt mutatkozik igazi kereslet, annak ellenére is, hogy ezek jelentősen többe kerülnek, mint a korszerűtlen, ám nagy alapterületet kínáló társaik. Hasonló a helyzet az albérletekkel kapcsolatban is, de esetükben egy sornyi további igény és jogos elvárás is megjelenik.

Korrekt szerződéses háttér albérlethez

A Professional Premium Property Zrt. kifejezetten azokat célozza meg, akiknek fontos a korrekt bérleti szerződés és a területen rendkívül ritka számlaadás. Mindez szoros összefüggésbe hozható a kiszámíthatósággal és a megbízhatósággal. A mai kor emberében komoly igény mutatkozik irántuk, hiszen a biztonságérzetre jelentősen rányomta bélyegét a pandémia időszaka, majd a jelenlegi, megélhetési válság.

Igényes, számlaképes albérletek

Az aktuális trendek egyre inkább a minőségi albérletek irányába mozdulnak. A tiszta, rendezett belső terek, a tökéletesen funkcionáló gépesítés és az esetlegesen felmerülő meghibásodások azonnali orvoslása jogos igény akkor, ha a fővárosi albérletárakról van szó. Az alberletbudapest.hu szerint az érdeklődőknek ugyan még mindig fontosak az árak, de akár többet is hajlandóak fizetni azért, hogy igényeiknek megfelelő ingatlanban éljenek. A fix időre kötött szerződés szintén népszerű, hiszen így nincs meg az a bizonytalanság, hogy a tulajdonos bármikor távozásra szólíthatja fel a bérlőt. Ehhez természetesen nélkülözhetetlen a jogszerű szerződés, ami az alapját képezi a korrekt bérlő-bérbeadó viszonynak.

Sokan tartanak a szobabérléstől

Elsősorban a fiatal korosztály körében kedvelt a szoba, vagy fürdőszobával rendelkező lakrész bérlése. Nem véletlen azonban az óvatosság, hiszen ha ismeretlen emberrel hoz össze a sors, nem tudhatjuk, hogy miként fogunk boldogulni együtt, szinte egy fedél alatt. Jó hír, hogy ma már olyan cégek is vannak, amelyek egyedi szűrők alapján igyekeznek megfelelő bérlőtársat találni azoknak, akik csupán egy szobát szeretnének bérelni. A háttérben természetesen a kedvezőbb árak állnak, hiszen így akár frekventált helyen, az egyetemhez, főiskolához közeli helyen is rátalálhatnak az érdeklődők a berendezés, felszerelés tekintetében ideális, és egyúttal számlaképes albérlethez. Ez utóbbi fontossága mellett nem mehetünk el, ugyanis a jogszerű szerződés az alapja a kiszámíthatóságnak és a lakhatással kapcsolatos biztonságérzetnek. (x)